Italiensvej

Italiensvej

By Anna Grue

 • Release Date : 2015-05-28
 • Genre : Fiction & Literature
 • FIle Size : 2.88 MB
Score: 4
4
From 12 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Italiensvej
Et spædbarn, en Madonna-statuette og en tyk pakke med kontanter. Det er alt, hvad italienske Vittoria Contini har med sig, da hun en kølig martsdag i 1958 ankommer til et usselt, københavnsk hotel - på flugt fra en fortid, der for alt i verden skal holdes skjult. Angsten for afsløring får hende konstant til at se sig over skulderen. Hun møder den livsglade natklubservitrice Conny, der med sin hang til popmusik og hurtige affærer er Vittorias diametrale modsætning.
De to unge kvinder bliver veninder, og med Connys hjælp skaffer Vittoria sig omsider et job, hvor hun kan være i sikkerhed og have sin baby hos sig døgnet rundt. Som husbestyrerinde hos en lægefamilie på Amager finder Vittoria tryghed og holder lidt efter lidt op med at spejde efter biler med romerske nummerplader. Hun lærer at sætte pris på sit nye land, selv om der bliver ved at være mange mærkelige ting at vænne sig til for en italiener - fra manglen på hvidløg hos den lokale grønthandler til det evindelige, danske gråvejr.
Men trygheden trues, da Vittoria forelsker sig stormende. Med ét befinder hun sig i sit livs dilemma. Hun ved, at hun vil sætte sit barns sikkerhed på spil, hvis hun følger kærligheden. Og hvordan hengiver man sig i det hele taget til et andet menneske, hvis man er nødt til at holde en vigtig del af sit liv hemmelig?
Holder man af Anna Grues forfatterskab, vil man ikke blive skuffet over familiekrøniken 'Italiensvej'. Den har alt det, der kendetegner hendes andre bøger: De fine personskildringer, den lette, humoristiske tone, de psykologiske dramaer. Og så emmer den af 50'er-stemning og er lige så spændende som en krimi.
Om forfatteren:
Anna Grue debuterede i 2005 med spændingsromanen Noget for noget, der indbragte hende Det Danske Kriminal akademites diplom for fremragende debut. Året efter fulgte Det taler vi ikke om, og i 2007 udkom Dybt at falde, den første krimi i Dan Sommerdahl-serien, der indtil videre tæller seks bind og er solgt til udgivelse i flere lande. Derudover har Anna Grue i 2011 udgivet den anmelderroste novellesamling De andre.

Reviews

 • Italiensvej

  5
  By Annette H J
  Vittoria ankommer, efter en lang og langsommelig rejse op igennem Europa fra Rom, til København. Hun indlogere sig og en lille baby Massimo, på et billigt hotel, med en noget tarvelig klientel. Det eneste hun har med fra sit hjemland er en madonnafigur, en stor mængde kontanter i lire og nogle store kufferter. Hun bliver hurtig bedste venner med levepigen Conny i naboværelset. Men hjælp fra Conny søger hun en stilling som husbestyrinde hos en lægefamilie på Amager. Vittoria får stillingen ved lægen som også er enkemand. Hun trives perfekt i stillingen, men hun bærer på en meget privat hemmelighed. Men kan hun stole på nogen i sit nye land? Mit første møde med Anna Grue, men et så rart bekendtskab, så det skal da genoptages igen. En super god roman, med en helt bestemt stemning. Man føler det næsten som at være der selv. Da jeg var færdig, blev jeg helt ked af at slippe stemningen fra 50'erne. Det kunne blive til en alletiders film. Den rigtig hyggelig roman med en helt fantastisk stemning, som jeg varmt vil anbefale til alle.
 • Italiensvej

  5
  By Italiensvej
  En god underholdende bog.

keyboard_arrow_up