Stoner

Stoner

By John Williams

  • Release Date : 2014-04-28
  • Genre : Fiction & Literature
  • FIle Size : 1.50 MB
Score: 4
4
From 13 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Stoner Stoner er et fascinerende, velskrevet og rørende portræt af en helt almindelig mand, hvis liv man ikke kan undgå at blive berørt af. Det er en roman om identitet, om livet, om de valg, vi træffer.

William Stoner bliver i slutningen af det nittende århundrede født ind i en fattig bondefamilie i Missouri, USA. Som ung går han på landbrugsskole, men drages af litteraturens verden. Han vender aldrig hjem til forældrenes gård, men vælger i stedet det akademiske liv som lærer og siden universitetsprofessor. Han bliver gift, får en datter og lever et beskedent liv, hvor bøgerne og litteraturen forbliver hans faste holdepunkt – også når konflikter og skuffelser truer med at ødelægge hans tilværelse. 

Bogen blev første gang udgivet i 1965, siden genudgivet i 2006 i USA, hvorefter mange forlag verden over fik øjnene op for romanen. Den er nu en international bestseller. 

“Det er helt enkelt en roman om en mand, der går på college og bliver lærer. Men det er noget af det mest fascinerende, jeg nogensinde har læst.” 
- Tom Hanks

“John Williams’ Stoner er mere sjælden end en god bog - det er en perfekt bog. Så velskrevet og smuk, så dybt rørende.” 
- The New York Times Book Review

“Et mesterligt portræt af en virkelig dedikeret mand.” 
- The New Yorker

Reviews

  • Alt det, der er skjult af overfladen

    5
    By Jesper Knoop-Henriksen
    John Williams har med “Stoner” skrevet en fabelagtig roman, der siden sin udgivelse i 1965 har levet et liv i ubemærkethed. Bogen ramte det europæiske bogmarked sidste år, hvor den med næsten 50 års forsinkelse opnåede den bestsellerstatus, den hele tiden har haft i sig. Nu er den takket være Lindhardt & Ringhof også kommet på dansk, og tak for det! William Stoner, romanens hovedperson, finder, på trods af sin fattige opvækst på en gård i den amerikanske midtvest, litteraturen, som han forfølger i en akademisk karriere ved University of Missouri. Litteraturen bliver den dominerende genstand og beholder for hans passion og livskraft; i en sådan grad, at han på overfladen virker undseelig og komplet anonym. Men han forbliver ikke anonym for læseren, som med hjælp fra den alvidende fortæller kommer helt ind på livet af William Stoner. Det udvikler sig gennem bogen til et forstemmende livtag med de mange op- og nedture, som Stoner gennemlever under sin beskedne overflade. Vi er med, når han finder kærligheden, bliver gift og får en datter, ligesom vi er med, når ægteskabet langsomt ædes op indefra og afstanden til hustruen og datteren øges dag for dag. “Stoner” er en lavmælt fortælling, som både indeholder utrolig skønhed og knugende tab og ulykke. Williams formår at skrive passager med en glidende og langsom prosa, som nærmest stopper tiden i sin beskrivelse af hverdagens små, poetiske scener. Man underkaster sig som læser uden problemer fortællingens tempo, fordi den er så gribende. Bogen er lige dele skøn og grum, og man skal som læser forberede sig på at få ondt i hjertet. Men det er smerte, der gør godt. Jeg kan på det varmeste anbefale “Stoner”, som i nogle dage satte mit liv herligt i stå.

keyboard_arrow_up