Knud, den Store

Knud, den Store

By Hanne-Vibeke Holst

  • Release Date : 2013-12-02
  • Genre : Fiction & Literature
  • FIle Size : 0.84 MB
Score: 4
4
From 9 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Knud, den Store En råkold aprildag 1936 fødes en dreng i et indremissionsk landarbejderhjem i Vendsyssel. Knuds forældre er nøjsomme,
hårdtarbejdende mennesker, og Knud ved hurtigt, at han vil noget andet og mere. Han har store drømme: Han vil være digter og
berømt, han vil tjene mange penge – og det lykkes. Han bliver en af 1960’ernes mest anerkendte digtere, og han får sin store kærlighed, politimesterens livskraftige og lattermilde datter Bu. De bosætter sig i Løkken, en lille by ved havet, og får tre døtre.
 
Men fortidens dæmoner kan underløbe selv den største lykke. Da Knud har erobret alt det, han drømte om, må han kæmpe desperat for ikke at miste sig selv og sætte alt over styr.
 
Knud, den store er Hanne-Vibeke Holsts bevægende fortælling om hendes egen far, forfatteren Knud Holst. Det er også et portræt af Danmark fra en meget nær fortid og en roman om en betydningsfuld generation. En stærk historie om et halvt århundrede og et helt liv.

Reviews

  • Knud den store

    5
    By Anders Isaksen
    Fantastisk bog - meget gribende - også en superb beskrivelse af Løkken og Nordjylland fra 30'erne til midthalvfemserne. HVH skriver fantastisk.

keyboard_arrow_up