En mand der hedder Ove

En mand der hedder Ove

By Fredrik Backman

 • Release Date : 2013-09-29
 • Genre : Fiction & Literature
 • FIle Size : 0.93 MB
Score: 5
5
From 52 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

En mand der hedder Ove Ove er 59 år. Han kører Saab. Folk kalder ham “bitter” og “en nabos værste mareridt”. Men Ove er for helvede ikke bitter, bare fordi han ikke smiler fra morgen til aften! Der er heller ikke meget at grine af, når Ove hver morgen står tidligt op og går en inspektionsrunde i kvarteret. Flytter cykler, rusker i låste døre og kvalitetstjekker naboernes affaldssortering i skralderummet.

Men under huden på den rigide regelrytter findes en historie og en sorg. Og den novemberdag, hvor temperamentsfulde persiske Parvaneh og hendes lange, milde mand baglæns parallelparkerer oven i Oves postkasse, bliver begyndelsen på en morsom og rørende fortælling. Om værdien af kvalitetsværktøj og uventet venskab, om selvmordsforsøg og gammel kærlighed, herreløse katte og kunsten at bakke med en anhænger. Og som kommer til at forandre en mand og en boligforening fra grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den sure ældre mand i nabohuset er en charmerende, skæv og underholdende fortælling, der skaber sit helt eget univers, og samtidig kniber en sandhed eller to om vores tid og tilværelse ud imellem morsomhederne.

Reviews

 • Hjerte varmende

  5
  By Ivan ussing
  Fantastisk rørende beskrivelse af en gammel mand ( der hedder ove)s liv. En helt utrolig nærbeskrævet og hylende morsom fortælling som samtidig er flettet sammen med oves utroligt vilde liv i hans yngre dage som sørger for at holde hele historien kørende.
 • God

  5
  By Susfra
  God og fængende bog fra start til slut - godt fortalt - kan se personerne for sig og leve sig helt med i historien. Der er alt fra smil til tårer. Kan stærkt anbefales
 • Fantastisk bog

  5
  By Marthine88
  En sjov, rørende og medrivende historie.
 • Rørende

  5
  By Dahl.SE
  En gribende fortælling om en mand, der egentlig helst bare ville have lov at passe sig selv

keyboard_arrow_up