EXTREMEDURA

EXTREMEDURA

By Casper Kjerumgaard

  • Release Date : 2012-09-16
  • Genre : Nature
  • FIle Size : 13.05 MB
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

EXTREMEDURA Vi brugte et par timer før vi fandt disse majestætiske fugle. Den fuldvoksne han kan vej op imod 16 kilo og har et vingefang på op imod 240cm. Det er altså store fugle, og trods ihærdig eftersøgning på de mange smukke og morgendisede græsstepper, kan jeg ikke finde nogen i teleskopet. 
Jeg finder dog en munkegrib, som sidder og sover på en græseng i det fjerne. Den bliver moppet af en blå glente, som hidsigt mopper den ved at flyve ned mod dens hovedet flere gange. Den store munkegrib, ser ikke ud til at det generer den synderligt, men vælger dog efter ca. 15 minutter at flyve væk. Da denne kæmpe grib letter, er det næsten som at se en jumbojet på startbanen.
Vi vælger efter ca. 1 1/2 time at fortsætte ind over en af de store græsstepper, fordi jeg er ret sikker på der er større chance for at finde stortrapperne herinde. En kirkeugle sidder på stendiget, og kigger nysgerrigt da vi triller forbi i vores bil. Kohejrene er begyndt deres jagt på føde, og jagter en traktor som er ved at fræse en nærliggende mark.
10 minutter senere kommer vi ud i enden af en dalsænkning med græsstepper så langt øjet rækker. Men en god fornemmelse i maven, om at her må der være trapper, tager jeg mit teleskop ud, og begynder at afsøge græsstepperne. En lille flok dværgtrapper, Tetrax tetrax, letter ca. 100m ude på den ene græsstepper, og vidner om at her også må være dens store fætter stortrappen. 
Jeg spotter lige pludselig en hel flok stortrapper på hele 14 hanner, som majestætisk og meget elegant vandrer rundt i det høje græs. Mit krop sitrer af spænding, klokken er kun 7.15 - lige bortset fra bomlærkens trille er her helt stille. Det føles næsten magisk, som at være med i en større BBC produktion. Wow de er flotte, har helt glemt hvor fantastiske disse græssteppens giganter er. Vi vælger at kigge lidt nærmere på dem. 

keyboard_arrow_up