Da amerikanerne gik hver til sit

Da amerikanerne gik hver til sit

By Johannes Langkilde & Rikke Hyldgaard

  • Release Date : 2017-10-27
  • Genre : Non-Fiction
  • FIle Size : 2.31 MB
Score: 4.5
4.5
From 5 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Da amerikanerne gik hver til sit Da amerikanerne gik hver til sit er et fordomsfrit portræt af et anspændt land, hvor man er ved at miste hinanden og måske ligefrem ideen om sig selv.

Johannes Langkilde landede i USA som ny korrespondent for DR, netop som Barack Obama tog hul på sin anden embedsperiode. Nu forlader han et forandret land med Donald Trump i Det Hvide Hus.

Med afsæt i sine reportager og møder med helt almindelige mennesker tager han os med på en personlig rejse gennem fire omvæltende år i USA’s historie – fire år, der viser en dyb splittelse i det amerikanske samfund. Vi møder blandt andre Sue, der var salgsleder i et supermarked, men nu er hjemløs. Vi besøger KKK-leder Thomas, der er udtalt Trump-tilhænger og frygter et folkemord på den hvide amerikaner. Og vi kommer helt tæt på Terry, der har siddet i fængsel det meste af sit voksenliv og nu kæmper en hård kamp for at forandre sig i et samfund, hvor fattige sorte ikke levnes mange chancer.

Gennem den almindelige amerikaners historie får læseren en forståelse af de strømninger og tendenser, der har ført til den amerikanske splittelse, og hvad det har af betydning for den fremtid, vi går i møde.

Reviews

  • Fremragende journalistik

    5
    By kzil
    Langkilde er en stærk historiefortæller og man kan ikke lægge bogen fra sig. Fortællingen om udkantsamerika er nuanceret og ærlig, og når man når sidste side vil man have en langt mere nuanceret forståelse af, hvad der skabte Trump, og af dem, der stemte på ham.

keyboard_arrow_up