Ondt i psyken. Afvigende, normal eller psykisk sund?

Ondt i psyken. Afvigende, normal eller psykisk sund?

By Jørgen Beck

  • Release Date : 2017-09-18
  • Genre : Social Science
  • FIle Size : 0.78 MB
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Ondt i psyken. Afvigende, normal eller psykisk sund? Livsvilkårene i dag stiller store krav til mennesker. Hvorfor reagerer vi som vi gør? Hvad er afvigende og hvad er normal adfærd? Hvad er sundt psykisk set?

Gennem indsigt i det vi kalder afvigende og stærke reaktioner får vi forståelse for den menneskelige psyke. Også i normaludgaverne. Bogen præsenterer centrale begreber inden for den kliniske psykologi – fra psykoser, grænsepsykoser og neuroser til kriser og dagligdags problemer, som virkelig gør ondt.

Bogen gennemgår 14 psykiske tilfælde (cases), hvis symptomer beskrives i dagligdags sprog. De er udgangspunkt for beskrivelse af lidelserne og deres behandling ved hjælp af psykofarmaka og forskellige former for psykoterapi.

Jørgen Beck (f. 1927) er en dansk forfatter, der er uddannet i psykologi og har udgivet en lang række bøger om netop dette emne. Bøgerne er særligt målrettet undervisning og omfatter blandt andet titlerne "Pædagogik – opdragelse og selvværd" (1986) og "Socialpsykologi – hvorfor er det så svært at omgås hinanden?" (1987).

keyboard_arrow_up